donderdag 29 maart 2012

De Leunstoel van 29 maart 2012, nummer 11 van jaargang 9


Op donderdag 29 maart 2012 is nummer 11 van jaargang 9 actief geworden.
Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.

Om te beginnen een belangrijke kwestie: wat is in vredesnaam holistische dierenzorg? Katharina Kouwenhoven legt uit. Willem Minderhout verbouwt de grondwet ten gunste van Maxima Regina. ‘Devils on Horseback’, die moet u volgens Maeve van der Steen beslist zelf maken. Misschien een leuk extraatje voor het stel dat Henk Klareninspireerde.


Claude Aendenboom haalt sterke verhalen op over een reis van z’n vader. Vanaf de boot naar Indië schreef Willem Hoorweg in 1927 een brief naar huis. Peter Schröder gaat uiteindelijk liever de lucht in. Carlo van Praag verdiept zich in de correspondentie van Nestor Verdaasdonk. Een schuchtere Claude Aendenboom meldde zich bij Hugo Claus enWillem Minderhouts fantasietjes maken Madame de Merteuil furieus.

De Geuzenkade is een nieuwe bouwsteen in Katharina Kouwenhovens Amsterdams ABC. Volgens Sebastiaan Capelbegint de Oosterdokskade al een beetje op een boulevard te lijken. Dik Kruithof ging iets verder van huis en bezocht het Noord-Duitse Leer. Een trip naar Zeeuws-Vlaanderen brengt Frits Hoorweg tot een diep inzicht. Volgens Jaap van Lakerveld zijn vooral rechtse helden dom. Ook Henk Klaren prefereert (welluidend) links.

De plaatjes zijn van: Pepijn Lampe, Katharina Kouwenhoven, Dik Kruithof, Frits Hoorweg, Linda Hulshof, De Penselenchef, Peter Schröder, en Henk Klaren.


Met vriendelijke groet namens de redactie,

Frits Hoorweg

Ga naar www.deleunstoel.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten