donderdag 1 maart 2012

De Leunstoel, nummer 9 van jaargang 9

Op donderdag 1 maart 2012 is nummer 9 van jaargang 9 actief geworden.

Ga naar www.deleunstoel.nl

Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.

Wij hebben er deze keer een themanummer over de monarchie van gemaakt. Lucia Jonkhoff maakte er dit plaatje voor.
De meeste schrijvers benaderen het thema trouwens via een omweg.  Zo schrijft Jaap van Lakerveld over Mon Archie en Henk Klaren over The King, Maeve van der Steen verdiept zich in royale diners en Dik Kruithof inspecteert een museum dat slechts in de verte koninklijk is. Zelfs op de filmset waar Willem Minderhout nu al maanden niet meer is weg te slaan (met Madame de Merteuil) gaat het deze keer over de monarchie. Eigenlijk benadert alleen Katharina Kouwenhoven het thema recht voor z'n raap, zij is tegen. Uit zijn zoveelste brief aan Marcel blijkt dat Willem Minderhout vervuld is van twijfels.


Misschien verbaast het u, maar in dit nummer is niets te vinden over het ongeluk van Prins Friso. Om de simpele reden dat wij er niets over te melden hebben.

Natuurlijk zijn er ook andere (niet thematische) verhalen. Marja Hooft vervolgt het verhaal over haar psychose.
Er is nog steeds narigheid met de Euro. Volgens Haitze Meurs hadden we het kunnen weten. Jaap van Lakerveld bezoekt een nieuwe, maar toch oude, supermarkt.

Wie herinnert zich de ijspret van kortgeleden nog? Sebastiaan Capel! Uitgeverij De Bezige Bij beweert het ideale huwelijksgeschenk te hebben uitgegeven. Frits Hoorweg lijkt het daarmee eens. Wat hebben oude beelden van badcultuur en de schilder Bart van Hove gemeen? Peter Schröder schrijft erover! Claude Aendenboom haalt herinneringen op aan zijn oom Marc en zingt de lof van een gevallen vrouw met een zwarte hoed. Hans Knegtmans verdiepte zich in de familie Bromet.

De plaatjes zijn van: Pepijn Lampe, Lucia Jonkhoff, Marja Hooft, Katharina Kouwenhoven, Dik Kruithof, Peter Schröder, en Henk Klaren.

Stuur dit bericht door aan vrienden, kennissen en familie; wat ons betreft uw hele adresboek!

Met vriendelijke groet namens de redactie,

Frits Hoorweg
Ga naar www.deleunstoel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten