zaterdag 17 maart 2012

De Leunstoel, nummer 10 van jaargang 9

Geachte lezers
Op donderdag 15 maart 2012 is nummer 10 van jaargang 9 actief geworden.
Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.

De seizoenen schieten in hoog tempo voorbij in nummer 0910. Claude Aendenbooms ouders treffen elkaar in een sneeuwstorm en Katharina Kouwenhoven ontdekt op Texel dat het nog geen voorjaar is, maar Jaap van Lakerveld heeft zijn tuin al zomerklaar gemaakt (Afgezaagd).

Willem Minderhout interviewt weer een student van de Haagse hogeschool, de tiende al. Misschien moet hij eens contact opnemen met Nestor Verdaasdonk (een creatie van Carlo van Praag) over een mogelijke bundeling van zijn teksten. Van een eventueel gesprek ontvangt de redactie graag een verslag. Als een ware fotodetective verdiept Frits Hoorweg zich in de effectiviteit van vermommingen. Hoeveel Dylan kan een mens verdragen? Henk Klaren neemt de proef op de som.

Om te ontsnappen aan de treurigheid van Jaap Lakervelds Café ‘Het Meldpunt’ reist Haitze Meurs af naar Kazachstan, alwaar hij zich volkomen veilig voelt. Katharina Kouwenhoven attendeert op een bijzondere vorm van ontwikkelingshulp.
In Breda ontdekt Gábor Budavári dat onze vaderlandse geschiedschrijving niet geheel zuivere koffie is. Peter Schröder haalt herinneringen op aan oude badinrichtingen (Beelden) en raakt in vervoering van een beeldkwaliteitplan dat hij in de brievenbus aantreft. Sebastiaan Capel ziet wel wat in het nieuwe Stedelijk Museum, hoewel het door sommigen met een enorme badkuip wordt vergeleken. Henk Klaren maakte dit plaatje bij zijn verhaal.


Maeve van der Steen verbaast zich over de absurde namen die gerechten soms hebben.
In zijn Brief geeft Marcel Duyvestijn een toegift op het ‘monarchienummer’ van de vorige keer. Willem Minderhout (de geadresseerde) werkt verder aan zijn epos over Madame de Merteuil. Geen bijdrage van Hans Knegtmans deze keer, hij herstelt van een operatie.

De plaatjes zijn van: Pepijn Lampe, Katharina Kouwenhoven, Dik Kruithof, Frits Hoorweg, Peter Schröder, en Henk Klaren.

Stuur dit bericht door aan vrienden, kennissen en familie; wat ons betreft uw hele adresboek!

Met vriendelijke groet namens de redactie,

Frits Hoorweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten