dinsdag 4 september 2012

De Leunstoel, Jrg 9, Nr18



Op donderdag 30 augustus 2012 is nummer 18 van jaargang 9 actief geworden.

Ga naar www.deleunstoel.nl
Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.

En weer zijn er (drie) nieuwelingen: Myra Teeuwissen, Hester Torn en Bas Geeraets.
Hebt u ook ambities? Stuur ons een proeve van bekwaamheid!

Jaap van Lakerveld bezingt in dit nummer het vakantiegevoel, maar Rebecca van Putten geeft er met terugwerkende kracht op af. Niets doen verleidt zelfs Maeve van der Steen tot een greep in de suikerpot. Elène Klaren maakte er deze tekening bij:



Claude Aendenboom bouwt een woordenkasteeltje voor Boudewijn. Schuttingtaal wordt kunst in de brief van Willem Minderhout; of niet soms?

De 15-jarige Myra Teeuwissen reisde af naar Malawi en doet verslag. Hester Torn was in Rome en raakte gebiologeerd door een paar witte gympen. In Kassel is de Documenta, Dik Kruithof is er lyrisch over. Sebastiaan Capel vraagt zich af of een stad tegelijk levendig èn leefbaar kan zijn.
Katharina Kouwenhoven keek dit jaar de hele Tour en Frits Hoorweg beperkte zich tot het lezen van (reis)boeken. Volgens Henk Klaren was de muziek op het EK beter dan het voetbalspel.

Met pijn in z'n lijf op de fiets realiseert Thomas van der Steen zich dat hij ooit bewust gelukkig was. In de trein moet Bas Geeraets ineens denken aan een gezinsverpakking condooms. Peter Schröder haalt herinneringen op aan kindermeel.
Abdelrachid Khalil wordt uit de brand geholpen door een reddende engel. Bij de film 'A royal affair' duikt Hans Knegtmans in het verleden. Willem Minderhout werkt daar ijverig verder aan de verzamelde brieven van Madame de Merteuil.

De plaatjes zijn van: Pepijn Lampe, Elène Klaren, Renée van den Kerkhof, LInda Hulshof, Katharina Kouwenhoven, Peter Schröder, Dik Kruithof en Henk Klaren.

Frits Hoorweg

Ga naar www.deleunstoel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten