dinsdag 20 december 2011

Het is weer de hoogste tijd om een Haagse Kei uit te reiken


Het is weer de hoogste tijd om een Haagse Kei uit te reiken en wel op donderdag 22 december om 18.00 uur inhet Atrium van het stadhuis, op de entresol, 1e etage.

De eer om deze felbegeerde trofee te mogen ontvangen valt zoals de traditie betaamt dit jaar opnieuw te beurt aan een unieke Hagenaar wiens karakter door dit granieten kleinood zo treffend wordt gesymboliseerd: sterk, betrouwbaar,onvermoeibaar, creatief, onverwoestbaar en - voor wie er oog voor heeft - vanonvervreemdbare schoonheid. De Haagse Kei 2011 is een jubilerende Kei en wel de 10de Kei die door het Comité du Kei zal worden uitgereikt.

De feestelijke huldiging van de Haagse Kei 2011 vindt dit jaar plaats op eenzeer bijzondere lokatie en wel in het hart van de Haagse democratie. Deuitreiking vindt plaats om 18.00 uur op de entresol in het Atrium van hetstadhuis. Hierna sluiten we aan bij de allerlaatste raadsvergadering van ditjaar alwaar de Haagse Kei bij aanvang van de vergadering om 18.30 uur wordtgefêteerd op een onnavolgbare toespraak waaruit onze diepe blijk van waarderingboekdelen zal spreken.
Genoeg redenen om Keiwaardig te proosten! Laat graag even weten of je van de partij bent.
Traditiegetrouwheeft de Haagse Kei een torenhoog verrassingselement. Het Comité du Kei kan danook onder geen enkel beding van tevoren bekend maken wie de Haagse Kei 2011 in de wacht zal slepen.

Graag tot donderdag, met Keiwarme groet,

Therese Flemminks


Over de Haagse Kei

Jos van Leeuwen, tussen Esther Langendam, Therese Flemminks en Joop ten Velden, met de Haagse Kei

Ieder jaar wordt er een origineel exemplaar vaneen oorspronkelijke granieten straatkei, 10 kilo zwaar, afkomstig van de HaagseVaillantlaan, gepolijst door het verkeer van karren met van ijzeren bandenvoorziene houten wielen en gelouterd door het zweet van sjouwers en trekpaardenen jarenlang opgeslagen geweest in een gemeentelijk depot uitgereikt aan eenuitverkorene die door het Comité du Kei (Therese M. Flemminks, Joop tenVelden, Paul Waaijers en Esther Langendam) wordt aangewezen en op gepaste wijzewordt verrast. De Haagse Kei is voor het eerst uitgereikt in 1999 en wel aanHuub Donken, de zakelijke ziel van Haags Straatnieuws. Andere Haagse Keien zijno.a. Paula Udondek, Jos van Leeuwen en Julius Pasgeld. De Haagse Kei is geen wisselkei, een Haagse Kei is een Kei voor het leven.

En de winnaar van de Haagse Kei 2011 is: Joris Wijsmuller. Ik heb een tijd gewacht op het juryrapport van Paul Waayers, maar dat wordt u blijkbaar onthouden. Dan maar een foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten