donderdag 8 december 2011

De Leunstoel, nummer 4, jaargang 9

Geachte lezers


Op donderdag 8 december 2011 is nummer 4 van jaargang 9 actief geworden.
Ga naar www.deleunstoel.nl
Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.

Een stichtend woord van Carlo van Praag voor alle Belgen, nou ja Vlamingen. Het lang verwachte antwoord van Marcel Duyvestijn op de open brief van ('hopman') Willem Minderhout.
0904BS WM
Sebastiaan Capel haalt eindelijk iets in dat hij bij z'n opleiding had gemist. Bij de tramhalte van Linda Hulshof staat iemand die overvallen is door de invoering van de OV-chipkaart.

Claude Aendenboom herdenkt zijn overleden vriend en mentor Jan Buytaert.
Hoe kom je vanuit De Leunstoel bij cultuurprentenboeken terecht? In de rubriek Galerie wordt het uitgelegd.


Over kunst gesproken: is dat wat Jaap van Lakerveld bezingt wel zuivere katoen? Willem Minderhout raakt steeds meer verstrikt in dat gedoe met Hella Haasse en Madame de Merteuil en nu begint hij ook nog over Queneaus Amphion. Gelukkig blijft Frits Hoorweg met beide benen op de grond, in gezelschap van Adriaan van Dis. Er is een overzichtstentoonstelling van Marijke Warmerdam in Boijmans van B., van harte aanbevolen door Dik Kruithof. Bloementafeltjes brengen Peter Schröder bijkans in vervoering.

Maeve van der Steen bericht over de nieuwste trend in kookland. Debby Kowsoleea had nog een appeltje te schillen met Rita Verdonk. Op weg naar Zwolle overdenkt Gábor Budavári een jeugdzonde die in schone gedachten is blijven steken. Wat te doen met Kevin? Hans Knegtmans weet het ook niet.


De plaatjes zijn van: Pepijn Lampe, Josine Heuts, Dik Kruithof, Peter Schröder, Linda Hulshof en Henk Klaren.

Stuur dit bericht door aan vrienden, kennissen en familie; wat ons betreft uw hele adresboek!

Met vriendelijke groet namens de redactie,


Frits Hoorweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten