dinsdag 18 mei 2010

Steun de lokale omroep!

Als bestuur van Discus hebben we deze brief aan de Gemeenteraad gestuurd:


Onderwerp: Toekomst Lokale Omroep

Geachte Raadsleden,

De laatste weken verschijnen veel publicaties in de media over voortbestaan van de lokale omroep Den Haag FM en Den Haag TV.

Een aantal van u heeft zich al op een of andere manier uitgesproken over de ontstane situatie, waarbij ook de positie van de Stichting Stadsomroep aan de orde werd gesteld.
Wij, als bestuur van Radio Discus, gebruiker van het FM kanaal 92.0, beschikken helaas niet over voldoende informatie om uitspraken te doen over de situatie bij collega’s.

Waar wij wel een uitspraak over kunnen doen, is de positie van de onafhankelijke producenten die - in samenwerking met de lokale omroep - hun producten aan de Hagenaars met veel succes via radio en televisie aanbieden.
Dit aspect is tot op dit moment onvoldoende belicht en wij vragen daarom dringend uw aandacht hiervoor.

Als organisatie zijn wij al ruim veertien jaar actief met radioprogramma’s via Den Haag FM en sinds twee jaar met televisie, speciaal gericht op het stadsdeel Escamp, namelijk het Escampjournaal via Den Haag TV.

Indien u besluit, om welke reden ook, om Stadsomroep Den Haag niet de helpende hand te bieden, dan verdwijnen ook de onafhankelijke producenten uit de ether en van de televisie.
Voor de Haagse burger een ongewenste situatie.

Wij verzoeken u dan ook dringend om het belang van een lokale omroep te steunen, zoals ook verwoord in de uitstekende Nota Lokaal Verbinden, en op deze wijze ook de sociale cohesie in de stad te bevorderen.

Het bestuur van Radio Discus,
J. Schouten
C. M. Dijkstra
W. Bianchi
H. Beijer
R. Samadhan
W. Minderhout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten