woensdag 19 mei 2010

Nieuwe historische haven open op 22 mei


Bombarie aan het Zieken met slagwerkgroep Percossa

De nieuwe historische haven aan het Zieken wordt zaterdag 22 mei om 11.00 uur officieel geopend door de wethouder Rabin Baldewsingh (Leefbaarheid) en initiatiefnemer Willem Minderhout. Speciaal voor de opening van de haven verzorgt de slagwerkgroep Percossa een spetterend optreden vanaf het water. Vanuit het Westland komt een met kruidenplantjes gevulde authentieke Westlander (platbodem) aangevaren, die zal aanmeren in de nieuwe haven.

Ontwerp historische haven

De historische schepen kunnen aanmeren aan een 150 meter lange drijvende steiger. De steiger ligt los van de kademuur en samen met een hoog toegangshek naast de Spuibrug moet dit ongewenst bezoek voorkomen. Het ontwerp van de haven gaat prima samen met de aanwezige groene trambaan op de achtergrond. Ook de veiligheid van bezoekers is geborgd. De verwachting is dat de haven een bijdrage zal leveren aan het versterken van de economische en toeristische structuur van de Stationsbuurt. Het historische karakter van de buurt komt nog beter tot zijn recht doordat de schepen straks de aanblik op de oude gevels van het Zieken zullen gaan versterken. De Stichting de Ooievaart, de huidige beheerder van de passantenhaven aan de Bierkade gaat ook de nieuwe haven beheren.

Het Spuigat Uit

De komst van de historische haven is het gevolg van het initiatiefvoorstel ‘Het Spuigat uit’ dat is ingediend door raadslid Willem Minderhout. Dankzij de haven wordt de Haagse Binnenstad nog aantrekkelijker voor bezoekers, bewoners en gebruikers van de grachten.

Programma opening historische haven aan het Zieken:

11.00 uur – 11.15 uur ontvangst, havenkantoor, Bierkade 18b in Den Haag

11.15 uur – 11.20 uur koers naar de nieuwe haven

11.25 uur – 11.35 uur toespraken

11.35 uur – 11.40 uur haven wordt geopend onder begeleiding van slagwerkgroep Percossa

11.40 uur – 12.30 uur napraten en einde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten