donderdag 1 november 2012

De Leunstoel Nieuwsbrie​f Jrg 10, Nr 2

Geachte lezers
Op donderdag 1 november 2012 is nummer 2 van jaargang 10 actief geworden.
Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.
Moet De Leunstoel 'dikker' worden of moet hij vaker verschijnen? Dat was de vraag waar ik vorige keer mee opende. Het pleit is voorlopig beslecht ten gunste van de voorstanders van 'dikker'. Lees het Redactioneel in dit nummer voor de verantwoording en houd ons vooral op de hoogte van wat u ervan vindt.
Als vanzelf drong zich in dit nummer het thema 'fietsen' op. Jaap van Lakerveld, Thomas van der Steen, Rebecca van Putten en Haitze Meurs schreven erover en Elène Klaren maakte er tekeningen bij; deze bij het gedicht De Schaduwwinnaar.
Willem Minderhout raakt niet uitgepraat over Europa en Madame de Merteuil, maar toch blijft hij als een schoenmaker bij zijn leest.
Evelien van Roemburg bericht uit Berlijn. Andere leden van de redactie zwermden in gedachten uit naar Wall Street (Claude), China (Frits) en Portugal (Maeve).
Abdelrachid Khalil moet denken aan onbekende familieleden in Syrië en de Libanon.
Hans Knegtmans bleef dicht bij huis om het Leids Filmfestival te bezoeken, maar hij ging ook met Peter Schröder mee naar het Kuifje-museum. Dik Kruithof ging op weg naar een lezing nog even bij een museum langs. Katharina Kouwenhoven is enthousiast over de Grote Bickerstraat, maar zou zelfs daar geen 130 willen worden. In het dorp waar Haitze Meurs woont lijkt de tijd stil te staan. Wat zag een Engelse damesgroep als Bananarama toch in een nederbiethit als Venus, vraagt Henk Klaren zich af.
Claude Aendenboom schrijft nu al een lofzang op Diederik Samsom. Of is het op Mark Rutte?
De plaatjes zijn van: Pepijn Lampe, Elène Klaren, Renée van den Kerkhof, LInda Hulshof, Katharina Kouwenhoven, Peter Schröder, Dik Kruithof en Henk Klaren.
Stuur dit bericht door aan vrienden, kennissen en familie; wat ons betreft uw hele adresboek!
Met vriendelijke groet namens de redactie,
Frits Hoorweg
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten