donderdag 18 oktober 2012

De Leunstoel, Nieuwsbrie​f Jrg 10, Nr 1

Geachte lezers
Op donderdag 18 oktober 2012 is nummer 1 van jaargang 10 actief geworden.
Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.
De toestroom van nieuwe medewerkers houdt aan. Het gaat zo goed dat wij de 'oudjes' hebben moeten vragen het even rustig aan te doen. Ze reageerden daar niet unaniem enthousiast op. Moet De Leunstoel 'dikker' worden of moet hij vaker verschijnen? Als u daar een mening over hebt horen wij het graag. Reageer!
Onze nieuwste aanwinst heet Thomas Koning en hij begint met een (verlate) tirade tegen het verkiezingscircus. En dat terwijl Linda Hulshof er, getuige deze tekening, juist plezier in leek te krijgen.
Ook Peter Schröder (Avondje X), Hester Torn (Schaamlipcorrectie) en Sebastiaan Capel (Juxtapositie) blijven dicht bij de actualiteit. Van Claude Aendenboom (Your own personal Freud) zou je na enig nadenken hetzelfde kunnen zeggen. Jaap van Lakerveld herleeft een heel persoonlijk, ook recent, verdriet (Zwaar en licht).
Nostalgie is er ook: Joop Quint gaat weer terug naar Texel en Haitze Meurs verkneukelt zich over zijn dorp aan de rivier. Rebecca van Putten is in gedachten weer even in Toscane.
Maeve van der Steen pakt het Venetiaans aan. In Belgisch Limburg ontmoet Frits Hoorweg culinair onderlegde politici. Ook Henk Klaren ging op reis, net als Katharina Kouwenhoven. Zij vloog naar New York, maar heeft op die stad nogal wat aan te merken. Dik Kruithof kwam bij toeval in Zevenaar terecht en Thomas van der Steen fietste een eind om heel veel auto's te bekijken. De film die Hans Knegtmans ging bekijken heeft veel stof doen opwaaien. Bas Geeraets ging weer eens met de trein.
Abdelrachid Khalil trad ridderlijk op en werd in dank bijna zelf opgepakt. Nog burlesker is het avontuur dat Willem Minderhout beleefde.
De plaatjes zijn van: Pepijn Lampe, Elène Klaren, Renée van den Kerkhof, LInda Hulshof, Katharina Kouwenhoven, Peter Schröder, Dik Kruithof en Henk Klaren.
Stuur dit bericht door aan vrienden, kennissen en familie; wat ons betreft uw hele adresboek!
Met vriendelijke groet namens de redactie,
Frits Hoorweg
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten