donderdag 19 april 2012

De Leunstoel, donderdag 19 april 2012, nummer 12 van jaargang 9

Geachte lezers

Op donderdag 19 april 2012 is nummer 12 van jaargang 9 actief geworden.

Ga naar www.deleunstoel.nl
Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.


Wij hebben het vooral over rampen deze keer. Concrete adviezen van Jaap van Lakerveld (Multiple Choice) en Maeve van der Steen (eet gewoon). Rampenbestrijding was vroeger leuker, volgens Frits Hoorweg en ook Peter Schröder geeft de voorkeur aan klassiek heroisme. Dik Kruithof gaat zelfs terug naar de Ramp in het Moddergat van 1883.Ook rampen zijn onderdeel van het Rad van Fortuin van Claude Aendenboom. Hij beschrijft tevens het noodlot dat zijn Oom Luc trof. Voor Katharina Kouwenhoven moet het allemaal niet te dichtbij komen. Zelfs Madame de Merteuil doet volgens Willem Minderhout mee aan het thema. Al lijkt het erop of de hoofdredacteur dat persoonlijk heeft afgedwongen. Uit de brieven van Nestor Verdaasdonk (bezorgd door Carlo van Praag) spreekt ook weinig levensvreugde.

Henk Klaren beschrijft  'a (wo)man you don't meet everyday'. Gratis overlevingsadvies van Sebastiaan Capel voor winkeliers. Roel van Duijn blijft de autoriteiten van toen hinderlijk volgen. Peter Schröder hield een inleiding bij de presentatie van diens nieuwe boek ('Diepvriesfiguur'). Eindelijk komt Gábor Budavári ertoe een boek te lezen dat hij een argeloze Nederlander jaren geleden in de maag splitste.

De enige dissonant is Marcel Duyvestijn. Hij is deze keer in de zevende hemel.

Volgende keer hebben wij een interview van Willem Minderhout met Roos Vermeij, over haar rol in de Commissie de Wit. Zou dan ook het gerucht ter sprake komen dat de commissie door het Engelse Lagerhuis is uitgenodigd de rol van Churchill tijdens de Tweede Wereldoorlog aan een onderzoek te onderwerpen?

De plaatjes zijn van: Pepijn Lampe, Dik Kruithof, Katharina Kouwenhoven, Peter Schröder en Henk Klaren.

Stuur dit bericht door aan vrienden, kennissen en familie; wat ons betreft uw hele adresboek!

Met vriendelijke groet namens de redactie,

Frits Hoorweg
Ga naar www.deleunstoel.nl

Word ook vriend van De Leunstoel op Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten