donderdag 25 augustus 2011

De Nieuwe Leunstoel staat online!

Geachte lezers

Eerst even dit: het zal u opgevallen zijn dat er sinds enkele maanden advertenties naast De Leunstoel verschijnen. Die worden geplaatst door GoogleAds en leveren ons een bescheiden vergoeding op. De hoogte daarvan hangt af van het aantal keren dat een advertentie wordt aangeklikt.

Op donderdag 25 augustus 2011 is nummer 18 van jaargang 8 actief geworden.
Ga naar www.deleunstoel.nl
Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.

Interviews
Twee interviews deze keer. Twitterkoningin Ouafa Oualhadj is ondernemer en ook nog studente. Ze wordt door Willem Minderhout uit de tent gelokt. Frits Hoorweg ontdekte in Driebergen zowaar een boekhandel die gaat uitbreiden. Hij vroeg een van de eigenaren, Lars Klein, hoe dat toch kan. De titel van zijn verslag is: Wat een lef.

Vakantie
Natuurlijk is dit een nummer geworden met veel vakantieverhalen. Jaap van Lakerveld schildert een van de voordelen van kamperen. Een goed idee van Joop Quint: je vrouw met haar dochter op vakantie sturen. Sebastiaan Capel was toerist in eigen stad. Evelien van Roemburg is nieuw in De Leunstoel en heeft zich de looprubriek toegeeigend. De Orkney-eilanden brachten Katharina Kouwenhoven in vervoering. Frits Hoorweg bezocht een topsportevenement en liet zich afleiden door de rondemiss'en.
Op Walcheren ontdekte Willem Minderhout iets vreselijks: gietasfalt.

Economie
Wees niet bevreesd, we gaan het niet over de beurs hebben. Maar ook elders gebeuren er rare dingen. Peter Schröder verbaast zich over 'het verhaal' van SAAB. En wat te denken van de ecoductenhype? Alphons Voorschot waarschuwt de ondernemende lezer.

Kunst
De Biënnale in Venetië is volgens Dik Kruithof een (twee-jaarlijks) hoogtepunt. Peter Schröder is niet zo gecharmeerd van de multimediale knievallen in het MAS van Antwerpen. Hij vindt de rechtlijnigheid van het smalspoormuseum bij Valkenburg (Z.H.) heel wat beter te verteren. De film 'A separation' is volgens Hans Knegtmans een briljant Iraans drama. Professor Dik van Arkel was volgens Willem Minderhout een inspirerende denker, en spreker.
'Zijn dat de sjarratellen?' Gerard Weel brengt zijn feuilleton tot een eind. Claude Aendenboom verbeeldt zich dat hij een vallende ster is.
Voor één keer besluit Maeve van der Steen te gaan lezen in plaats van eten, maar dan blijkt ze het toch niet te kunnen laten.

En dan nog dit: in nr 5 van jrg 7 schreef Frits Hoorweg over de Lewis chessmen, maar dat blijkt een onderwerp waar je nooit mee klaar bent. Lees zijn PS bij dat artikel.

De plaatjes zijn van: LoolsArt, Pepijn Lampe, Josine Heuts, Katharina Kouwenhoven, Frits Hoorweg, Willem Minderhout, Peter Schröder en Henk Klaren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten