donderdag 7 juli 2011

Joris Voorhoeve in de nieuwe 'Leunstoel'


Op donderdag 7 juli 2011 is nummer 17 van jaargang 8 actief geworden.
Ga naar www.deleunstoel.nl
Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.We beginnen deze keer met een woedende aanklacht van Claude Aendenboom bij zomaar een kort berichtje uit de krant.
 
Joris Voorhoeve over liberalisme en veel meer

Joris Voorhoeve geeft Willem Minderhout college over het liberalisme, en vereffent onderwijl ook een paar openstaande rekeningen.Waarom toch, vraagt Carlo van Praag zich af, maken ook bizarre religieuze gewoonten aanspraak op respect? Ach, iedere mening is er één, constateert Peter Schröder in 'Beelden'. Je moet ze gewoon 'bundelen en structureren'. Sebastiaan Capel geeft zijn lezers een taak op voor in de vakantie!
Wilt u liefst op reis met alleen handbagage? Frits Hoorweg legt uit hoe je er toch toonbaar uit kunt blijven zien (Brief). Voor een fietstocht moet je volgens Joop Quint de juiste metgezellen uitzoeken, en zorgen dat je ze onderweg niet kwijtraakt. Marianne Bernard zag in LA het optreden van een vrouw die zowel goed gekleed als goed gebekt was.

Mr. Pelham ontdekt dat ook Den Haag 's ochtends vroeg schilderachtig kan zijn. De illustratie is van Linda Hulshof, helaas voorlopig haar laatste.Een portret kan beter niet al te goed gelijken, volgens Katharina Kouwenhoven. Dik Kruithof trotseerde de rij voor het Rijksmuseum in Amsterdam. Dommering, Van den Boogaard en Op Art, Peter Schröder verbindt ze met elkaar (Galerie).
'Wat ligt er toch altijd naast mijn vlees?' vraagt Maeve van der Steen zich af. Het maakt muziek en je kunt het eten (zegt men): Beans & Fatback. Tijdens Oerol maakte Henk Klaren het optreden van een culinair bandje mee.
Gerard Weel maakt  zich zorgen over de gevolgen van zijn ontdekkingstocht. Die van Annie Cameron in de film Trust loopt heel slecht af, meldt Hans Knegtmans.Jaap van Lakerveld slaakt een noodkreet.
Waarom zijn detectives tegenwoordig toch van die tobbers? Frits Hoorweg heeft een goed advies (TV).

De plaatjes zijn van: LoolsArt, Pepijn Lampe, Linda Hulshof, Josine Heuts, Marianne Bernard, Jaap van Lakerveld, Katharina Kouwenhoven, Peter Schröder en Henk Klaren.

We gaan nu even met vakantie, tot 25 augustus.


Met vriendelijke groet,
De redactie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten