zaterdag 11 juni 2011

Nachtburgemeester, Mini-Zoo: de PVV kent Den Haag helemaal niet!


Mensen die denken dat de PVV-ers zich in de Haagse Gemeenteraad alleen maar met ‘islamisering’ bezighouden kan ik geruststellen. Tijdens de laatste Raadsvergadering waarin de Voorjaarsnota werd besproken diende de fractie maar liefst twintig moties in over van alles en nog wat. Gemeenschappelijk kenmerk van de moties was, zo niet de onwenselijkheid, de ondoordachtheid en de onuitvoerbaarheid. Uit twee moties bleek zonneklaar dat de PVV-ers Den Haag helemaal niet kennen, want ze vroegen het college om zaken te realiseren die er allang zijn.

Nach’-burgemeester

De PVV verzocht om een Nachtburgemeester aan te stellen. Nu wil het geval dat onze stad al sinds geruime tijd is gezegend met maar liefst twee ‘nach’-burgemeesters’. René Bom (de Haagse Bom), die door Jules Deelder zelf benoemd is en door de Hagenaars vanwege zijn grote gezag en kennis van zaken als zodanig geaccepteerd wordt en Jille van der Veen, die de tweede officieel gekozen nach’-burgemeester is. Jille volgde in 2005 de eerste nachburgemeester Yolande Weerdenburg op. Beide nach’-burgemeesters kunnen het overigens uitstekend met elkaar vinden en verdelen hun zware taak in de stad zo’n beetje onderling.

Af en toe houden beide burgervaders werkoverleg. Ik heb ze daar een keer op betrapt, zoals u op deze foto kunt zien.

Mini-Zoo

Nog merkwaardiger is het gesteld met de wens van de PVV om in Den Haag een Mini-Zoo te realiseren. De door de PVV gehanteerde definitie van een dergelijke instelling lijkt verbazend veel op een stadsboerderij. Mocht de PVV echter ook wat meer exotische dieren in hun Mini-Zoo gehuisvest willen zien dan schapen, geiten en cavia’s, dan is Den Haag daar ook al van voorzien. En hoe! Puur particulier initiatief van een hardwerkende middenstander: Avonturia / De Vogelkelder.

Na een verblijf aan de Copernicuslaan en de Loosduinseweg heeft deze hardwerkende middenstander een prachtige winkel met ‘Mini-Zoo’ gerealiseerd aan de Kerketuinenweg zonder ook maar een cent subsidie. In plaats van dat de PVV dit initiatief een steuntje in de rug geeft willen ze op kosten van de belastingbetaler een concurrent in het leven roepen. Schande!

PVV over de Nach’-burgemeester.

René (de Haagse) Bom over zijn nachtburgemeesterschap

PVV over de mini-Zoo

Avonturia De Vogelkelder


.

2 opmerkingen:

  1. Leuk opgemerkt dat De Vogelkelder al een Haagse mini-zoo is, helemaal juist.
    Maar dat René zichzelf zou hebben benoemd als nach'burgemeester is onjuist. Beluister dit interview dat hij deze week gaf aan Hofstijl:
    http://hofstijl.nl/2011/06/07/pvv-wil-haagse-nachtburgemeester/

    BeantwoordenVerwijderen