donderdag 3 november 2011

De Leunstoel, jaargang 9, nummer 2 staat online!

Op donderdag 3 november 2011 is nummer 2 van jaargang 9 actief geworden.
Als u liever van papier leest: zorg dat er voldoende papier in de printer zit en druk op de knop onderaan de inhoudsopgave.

Deze keer een themanummer over meningen. Zeven redacteuren namen de uitdaging aan hun mening over dit onderwerp in een beredeneerde tekst te vervatten.
Carlo van Praag vraagt zich af wat een mening eigenlijk is, Ruurd Kunnen en Alphons Voorschot geven het antwoord, ieder vanuit een specifieke invalshoek. Een eerder gemaakt plaatje van Linda Hulshof paste wonderwel bij de laatstgenoemde bijdrage.


Twijfelen aan je eigen mening mag ook, vindt Peter Schröder. Het meest uitgesproken zijn Willem Minderhout en Katharina Kouwenhoven: wie niet nadenkt moet zijn mond houden. Wat zijn we ver verwijderd geraakt van het 18e eeuwse geloof in de wijsheid ('common sense'!) van de gewone man. Alleen Jaap van Lakerveld ziet er nog wat in. Of is dat ironie?

En dan nu iets heel anders. Vanuit Paramaribo beantwoordde Lilian Callender via e-mail de vragen die wij klaar hebben liggen voor wereldburgers. Nog verder weg bevindt zich Claude Aendenboom, onze man op de maan. Dik Kruithof was in Noord-Frankrijk en voelde zich meteen thuis. Een gebeurtenis in Spanje activeerde het geheugen van Marianne Bernard. Het geheugen van Gerard Weel is altijd actief. Maeve van der Steen ontdekt een nieuwe kookzender.

Sebastiaan Capel bezocht in Amsterdam enkele sociėteiten. Katharina Kouwenhoven dwaalde in dezelfde stad door Frankendael. In Leiden was een filmfestival. Hans Knegtmans hoefde deze keer niet ver te reizen om het allemaal mee te maken. Willem Minderhoutdroomt opnieuw weg bij de correspondentie van Hella Haasse en LoolsArt nam een literair debuut mee naar het park.

De plaatjes zijn van: Pepijn Lampe, Josine Heuts, LoolsArt, Katharina Kouwenhoven, Dik Kruithof, Peter Schröder, Linda Hulshof en Henk Klaren.

Dan nog dit: Gerbrand Muller voegde aan zijn laatste artikel over 'het brein' een PS toe. Te lezen op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten