maandag 24 oktober 2011

PVV-ers in de leer bij Jozef Labuche?

In Noord-Holland en Limburg blijken PVV-Statenleden zichzelf te hebben aangenomen als fractieondersteuner. Logisch natuurlijk, want de PVV heeft niet genoeg zetels in de Eerste en Tweede Kamer en het Europees Parlement om alle Statenleden op die manier aan een  redelijk betaalde dubbelfunctie te helpen. Idealisme is mooi maar je moet wel je boodschappen kunnen betalen. 


Voor mij is deze affaire een mooi geval van 'déjà vu'. Alweer bijna tien jaar geleden probeerde Jozef Labuche, de lijsttrekker van Leefbaar Den Haag, zichzelf ook in dienst te nemen.   


      


Artikel uit Haagsche Courant van 18-07-2002

Raadslid Labuche strijkt dubbele vergoeding op

DEN HAAG | Gemeenteraadslid Jozef Labuche van Leefbaar Den Haag heeft zichzelf benoemd tot medewerker van zijn fractie. Daardoor ontvangt hij naast de onkostenvergoeding voor het raadslidmaatschap ook nog eens de vergoeding die is gekoppeld aan het medewerkerschap.

Fractievoorzitter Peter Smit van de VVD wijst de dubbelfunctie af. "Dit is niet de bedoeling van deze nieuwe regeling. Het gaat er juist om dat raadsleden steun krijgen, zodat ze hun werk beter kunnen doen. Leefbaar Den Haag bevestigt elke karikatuur die er is van de politiek, inclusief die van de zakkenvuller".


Labuche reageert woedend op de kritiek van de VVD. "Wij hebben recht op 0,9 arbeidsplaats voor ondersteuning. Een deel daarvan doe ik, de rest doen anderen. Ik kan niet anders, want van de vergoeding voor het raadslidmaatschap kun je niet leven. Ik moet ook nog een dochter opvoeden".
VVD'er Smit wil na de vakantie met de andere partijen overleggen over het fractiemedewerkerschap.Ik weet niet meer precies hoe het afliep, maar Labuche heeft zichzelf niet als medewerker aangesteld. Leefbaar Den Haag was een bonte groep mensen die elkaar ontmoet had in het Haagse GGZ-beraad.   Helemaal serieus te nemen waren ze - zacht gezegd - niet. Nu wil ik die parallel niet doortrekken naar de PVV maar het oordeel van Peter Smit dat Labuche zijn actie 'elke karikatuur bevestigt die er is van de politiek, inclusief die van de zakkenvuller' lijkt me ook op de PVV van toepassing.

1 opmerking:

  1. Hoi Willem,
    Het is allemaal lang geleden maar wat ik zeker weet is dat Labuche niet de lijsttrekker van Leefbaar Den Haag was.. dat was de onvolprezen Michel Dufresne. Labuche heeft zich afgescheiden en omgevormd tot 'groep Labuche' en vanuit die positie getracht de vergoeding op te strijken.
    Met icpgroetjes

    peter

    BeantwoordenVerwijderen